poniedziałek, 29 października 2012

Ciasto na Pierniki Aganiok

Uff, 7 kg ciasta na PIERNICZKI AGANIOK już grzecznie leżakuje!

11 komentarzy:

  1. U mnie też będą, te same ,jak co roku:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow!! Jestem fanką tych pierników - już tydzień temu przygotowałam michę ciasta i leżakuje... Już nie mogę się doczekać, aż małe łapki dzieci będą wycinać, wykrawać, kłócić się o najlepsza foremkę... :)))) A ja, wstawiając kolejną blachę do piekarnika, będę ocierać się o szczęście absolutne... :))) Dziękuję za cudny przepis na cudne wspomnienia! :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki za miłe słowa! Poczułam się przez chwilę jak w kuchni Borejków :-) Znasz?

      Usuń
    2. :))) Znam :)))
      Uwielbiam zapach pierników, dobrze mi się kojarzy z dzieciństwem i oczekiwaniem na pierwszą gwiazdkę... Dlatego tak bardzo mi zależy, aby moje smyki też miały co najmniej tak miłe wspomnienia... :)))

      Usuń
  3. Zadanie wykonane!!! Ciasto już leżakuje

    OdpowiedzUsuń
  4. Moje też gotowe od wczoraj :) Kiedy pieczemy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kiedyś na MniamMniam też powstała lista tych co popełnili ten przepis :-) Wyszło nam jakieś 100 kilo ciasta :-)

      Ja rozpoczynam wypiekanie tak w połowie grudnia.

      Usuń
  5. Znalazłam ten przepis w zeszłym roku, ale już było za późno żeby je popełnić. Teraz ciasto już w lodówce, a mnie aż skręca z ciekawości jakie będą. W końcu to chyba najpopularniejsze pierniki w Polsce ;) Jestem pewna że mnie nie zawiodą. Pozdrawiam krajankę. Ja też z Pyrlandii.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie daj znać jak Ci wyjdą krajanko!

      Usuń
    2. Uprzejmie donoszę, że pierniczki upieczone! Pyszne! Sąsiadkę też namówiłam i też chwali. Dzięki za wspaniały przepis! Wspaniałych, pysznych, pachnących Świąt a w Nowym Roku wszelakich pomyślności, nie tylko kulinarnych. Serdecznie pozdrawiam!

      Usuń
    3. Bardzo się cieszę, że smakują!!!
      Również życzę Ci wspaniałych i spokojnych Świąt!

      Usuń