Przepis ten odkryłam w starym (już kilkunastoletnim) egzemplarzu Kuchni. Widziałam go tam wielokrotnie, jednak dopiero w zeszłym roku odważyłam się go wypróbować. Od tego momentu skutecznie gasi pragnienie moje i moich gość. To kolejny przepis, gdzie znane mi składniki stworzyły nową niepowtarzalną jakość! Polecam szczególnie dzisiaj (w moim pokoju na termometrze 30 stopni :)
poniedziałek, 29 lipca 2013
poniedziałek, 22 lipca 2013
Pasta z bobu
Ostatnio ogarnęła mnie mała obsesja dotycząca różnych past do smarowania pieczywa. Testuję różne przepisy, niektóre powtarzam, innych szybko się pozbywam. Ta pasta zdecydowanie zalicza się do tych pierwszych, zagości u mnie na stałe.
niedziela, 21 lipca 2013
Kostka maślankowo-cytrynowa
To jedno z moich ulubionych ciast. Jest idealne na upalne dni. Maślanka + skórka cytrynowa nadają niesamowity aromat. Spróbujcie koniecznie!
sobota, 20 lipca 2013
Szaszłyki z indyka z kiełbaskami
Subskrybuj:
Posty (Atom)