poniedziałek, 16 stycznia 2012

Pasta rybna z curry i papryką

Dzisiaj będzie o pastach, które powstały z potrzeby chwili. Otóż głównym daniem ostatniej Wigilii był pieczony  łosoś ( o którym napiszę jutro). Był tak duży, że nie zdołaliśmy zjeść nawet połowy. Tak więc następnego dnia pojawił się podczas śniadania w nowym wcieleniu, a nawet w trzech różnych. Okazało się, że pasta to doskonały sposób na wykorzystanie niezjedzonej ryby, która po odgrzaniu zdecydowanie traci, a w takiej paście tylko zyskuje na smaku! 
Na pierwszy ogień: kolorowa pasta z curry i papryką - pasta z charakterem. 


















Pasta rybna z curry i papryką
____________

200 g łososia (gotowanego lub pieczonego) lub innej ryby
160 g jogurtu greckiego
¼ papryki zielonej
¼ papryki żółtej
¼ papryki czerwonej
1 łyżeczka curry
1 łyżka musztardy
sok z połowy limonki
sól, pieprz
ew. świeża lub suszona papryczka chilli
____________

Papryki kroję w drobną kosteczkę.
Rybę, wcześniej obraną z ości, mieszam z wszystkimi składnikami.
Doprawiam do smaku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz