poniedziałek, 16 stycznia 2012

Pasta rybna z ogórkiem

Pomysł na tę pastę znalazłam w sieci. Odchudziłam trochę, zastępując majonez jogurtem. Przyprawiłam również po swojemu. Efekt - fantastyczny. 


























Pasta rybna z ogórkiem
____________

200 g łososia (gotowanego lub pieczonego) lub innej ryby
160 g jogurtu greckiego
4 ogórki konserwowe
½ cebuli
1 łyżeczka musztardy francuskiej
sok z cytryny
sól, pieprz
kilka gałązek koperku
____________

Koperek drobno siekam.
Ogórki i cebulę kroję w drobną kostkę.
Rybę, wcześniej obraną z ości, mieszam z wszystkimi składnikami.
Doprawiam do smaku. 

1 komentarz:

  1. Mniam, apetyczna. Lubię takie pasty, a odchudzone tym bardziej:)
    No i moja ulubiona musztarda :)

    OdpowiedzUsuń