poniedziałek, 16 stycznia 2012

Pasta rybna z jajkiem



Ta pasta to klasyczny przepis. Rybę połączyłam z jajkami i majonezem. Nie jest to więc dla tych, którzy liczą kalorie :( Za to wg mnie to najsmaczniejsza pasta z tych trzech :-)


Pasta rybna z jajkiem

____________

200 g łososia (gotowanego lub pieczonego) lub innej ryby
3 jaja na twardo
3 łyżki majonezu
sok z cytryny
sól, pieprz
kilka gałązek natki pietruszki
____________

Natkę drobno siekam.
Jaja kroję w kostkę i rozcieram widelcem.

Rybę, wcześniej obraną z ości, mieszam z wszystkimi składnikami.
Doprawiam do smaku. 

2 komentarze:

  1. Wszystkie trzy pasty są bardzo smakowite,
    ale mój faworyt to łosoś, jajko i majonez.
    Stanowczo! Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna pasta, kolejna :) Choć chyba odchudzoną jednak wolę ;)

    OdpowiedzUsuń