piątek, 3 grudnia 2010

Śledzie w oleju i musztardzie

Oto przepis na błyskawiczne danie, które z jednej strony jest niesamowicie łatwe, a z drugiej - wyjątkowo efektowne i smaczne! Tak więc, jeśli brakuje Ci czasu, a chcesz zachwycić swoich gości lub domowników, sięgnij po ten właśnie przepis!


























Śledzie w oleju i musztardzie
ilość porcji: 4-6
____________

25 dag matiasów
3 cebule
3 łyżki musztardy ziarnistej
olej
natka
____________

Filety zalewam zimną wodą i odstawiam na godzinę, zmieniając kilkakrotnie wodę, osuszam i kroję na małe kawałki.
Obraną cebulę kroję w cienkie plasterki, mieszam z musztardą i posiekaną natką.

Śledzie ciasno układam w słoju, przekładając każdą warstwę cebulą z musztardą i polewając niewielką ilością oleju.

Najlepiej smakują następnego dnia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz