sobota, 19 marca 2011

Babeczki jabłkowo-migdałowe

Błyskawiczne i smaczne! Takie przepisy uwielbiam. Pyszne jeszcze ciepłe, jak i następnego dnia po upieczeniu.




























Babeczki jabłkowo-migdałowe
ilość: 12 sztuk
____________

100 g masła
70 g cukru
2 jaja
100 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 czubata łyżka zmielonych migdałów
1 łyżeczka rumu
1 kwaśne jabłko
____________

Miksuję miękkie masło z cukrem.

Mąkę przesiewam, mieszam z migdałami i proszkiem do pieczenia.

Do masła dodaję na przemian jaja i mąkę. Na koniec dodaję rum.

Foremki do babeczek smaruję olejem i wysypuję bułką tartą.
Ciasto wkładam do foremek, wciskam cząstki jabłka.

Piekę w 180 stopniach przez 15-20 minut.

1 komentarz:

  1. Fajne połączenie, babeczki musza być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń