Błyskawiczne i smaczne! Takie przepisy uwielbiam. Pyszne jeszcze ciepłe, jak i następnego dnia po upieczeniu.
Babeczki jabłkowo-migdałowe
ilość: 12 sztuk
____________
100 g masła
70 g cukru
2 jaja
100 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 czubata łyżka zmielonych migdałów
1 łyżeczka rumu
1 kwaśne jabłko
____________
Miksuję miękkie masło z cukrem.
Mąkę przesiewam, mieszam z migdałami i proszkiem do pieczenia.
Do masła dodaję na przemian jaja i mąkę. Na koniec dodaję rum.
Foremki do babeczek smaruję olejem i wysypuję bułką tartą.
Ciasto wkładam do foremek, wciskam cząstki jabłka.
Piekę w 180 stopniach przez 15-20 minut.
Fajne połączenie, babeczki musza być pyszne:)
OdpowiedzUsuń