Skoro miało być dzisiaj zielono, to nie mogło zabraknąć groszku! Uwielbiam to piure, bo jest łatwe, szybkie i bardzo smaczne.
Piure z groszku
ilość porcji: 4
____________
400 g mrożonego groszku
1 łyżka masła lub oliwy
3 łyżki słodkiej śmietanki
sól, biały pieprz
____________
Groszek wrzucam do wrzącej osolonej wody i gotuję przez 10 minut.
Odsączam, dodaję masło lub oliwę oraz śmietankę i miksuję.
Podgrzewam jeszcze przez chwilę w rondlu, tak aby odparować nadmiar wody, doprawiam i gotowe!
wygląda bardzo smakowicie i intrygująco :) muszę go zrobić!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Hola, mi nombre es Marimi, es mi primera visita a tu estupendo blog y me he hecho seguidora.Me encantan tus recetas, quisiera compartir las mias contigo.
OdpowiedzUsuńSaludos desde Vigo (España) Marimi