niedziela, 9 stycznia 2011

Piure z groszku


Skoro miało być dzisiaj zielono, to nie mogło zabraknąć groszku! Uwielbiam to piure, bo jest łatwe, szybkie i bardzo smaczne.


Piure z groszku

ilość porcji: 4
____________

400 g mrożonego groszku
1 łyżka masła lub oliwy
3 łyżki słodkiej śmietanki
sól, biały pieprz
____________

Groszek wrzucam do wrzącej osolonej wody i gotuję przez 10 minut. 
Odsączam, dodaję masło lub oliwę oraz śmietankę i miksuję.

Podgrzewam jeszcze przez chwilę w rondlu, tak aby odparować nadmiar wody, doprawiam i gotowe!

2 komentarze:

  1. wygląda bardzo smakowicie i intrygująco :) muszę go zrobić!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Hola, mi nombre es Marimi, es mi primera visita a tu estupendo blog y me he hecho seguidora.Me encantan tus recetas, quisiera compartir las mias contigo.

    Saludos desde Vigo (España) Marimi

    OdpowiedzUsuń