Ta pasta to klasyczny przepis. Rybę połączyłam z jajkami i majonezem. Nie jest to więc dla tych, którzy liczą kalorie :( Za to wg mnie to najsmaczniejsza pasta z tych trzech :-)
Pasta rybna z jajkiem
____________
200 g łososia (gotowanego lub pieczonego) lub innej ryby
3 jaja na twardo
3 łyżki majonezu
sok z cytryny
sól, pieprz
kilka gałązek natki pietruszki
____________
Natkę drobno siekam.
Jaja kroję w kostkę i rozcieram widelcem.
Rybę, wcześniej obraną z ości, mieszam z wszystkimi składnikami.
Doprawiam do smaku.
Wszystkie trzy pasty są bardzo smakowite,
OdpowiedzUsuńale mój faworyt to łosoś, jajko i majonez.
Stanowczo! Pozdrawiam:)
Pyszna pasta, kolejna :) Choć chyba odchudzoną jednak wolę ;)
OdpowiedzUsuń